De Stadsdrogist

Je eerste oorbellen

de-stadsdrogist-blog-oorgaatjes

Een bijzonder moment, je eerste oorbellen.

Weet jij het nog, je eerste oorbellen? Misschien herinner je de pijn. Gelukkig is dat nu helemaal anders. Wij spreken met Leonie van De Stadsdrogist.

Leonie: Wij zetten oorgaatjes met het Studex System. Dit werkt geruisloos en nauwelijks merkbaar. Voor kinderen ideaal, er is geen knal, waarvan je schrikt, omdat er gezet wordt en niet geschoten. Wij zetten ook altijd met z’n tweeën beide oren tegelijkertijd, zodat gaatjes zetten een kwestie van seconden is. Ook is dit systeem het beste wat betreft hygiëne. De oorstekers worden met steriele wegwerp-omhulsels direct in het apparaat gezet.

Wanneer je samen met je kind de oorbellen uitzoekt is het fijn om te weten dat wij alleen de juiste en beste materialen gebruiken, zoals goud (geel en wit) en titanium. Kom een keer eerder naar de winkel om te kijken naar ons assortiment, dan is de keer erop het zetten veel minder spannend. Voor de eerste gaatjes hebben wij natuurlijk de gewone bolletjes, maar ook verschillende designs, zodat er vanaf de eerste dag voor mooie oorbellen gekozen kan worden. Favoriet onder de kinderen is de bloemetjes variant met allerlei kleuren.

Belangrijk is de verzorging van nieuwe oorgaatjes. Ze kunnen weer dichtgroeien, laat de eerste oorbellen minstens 8 weken onafgebroken in het oor zitten. Eenmaal genezen ontstaat er binnenin een nieuwe huid, waardoor het gaatje open blijft.

Bij kinderen heb je als ouder natuurlijk mede de verantwoordelijkheid. Let absoluut op onze verzorgings-instructies die wij meegeven uit de winkel. Bespreek ook met je kind (afhankelijk van de leeftijd), hoe het zelf kan meehelpen, dat de nieuwe oorgaatjes snel genezen. Let er bijvoorbeeld op dat de sluiting in geen geval te dicht bij het oorgaatje komt, zodat er hier genoeg lucht bij komt.

Bij kinderen graag even afspraak maken omdat wij beide gaatjes tegelijk prikken en zo ook even de tijd kunnen nemen om spanning te voorkomen. Jongeren onder de 16 hebben een akkoordverklaring van de ouders nodig.