De Stadsdrogist

Jonge meiden willen groot zijn

de-stadsdrogist-blog-miss-sporty

Tegenwoordig willen meisjes op steeds jongere leeftijd make-up dragen. Speelgoedwinkels hebben al een hoekje met make-up. Hoe ga je daar als moeder mee om, wanneer je dochter op ‘echte’ make-up wil overstappen? En wanneer mag dat, alleen met een feestje of met een beetje mascara op naar school? Dat zijn vraagstukken die voor elke ouder verschillend zijn.

 Gebruikt jouw dochter al make-up? Vertel haar dat het noodzakelijk is om haar gezicht goed te reinigen. Kies voor natuurlijke en milde huidverzorgingsproducten en gebruik deze ook voor het slapen gaan, zodat er geen make-up resten achterblijven. De jonge huid heeft een andere verzorging nodig dan de rijpere huid.

 Wij spreken met ‘vlogger’ Annemieke van De Stadsdrogist over welke tips je jouw dochter kan geven: “Beginnen met make-up kan lastig zijn. Er is zo veel keuze en als je er net mee wilt beginnen, kan dit overweldigend zijn. Een goed merk om mee te beginnen is Miss Sporty. Miss Sporty heeft een uitgebreid assortiment en is betaalbaar.

 Je dochter kan beginnen met een mascara, bijvoorbeeld de Miss Sporty Lash Millionaire mascara. Het is een kleine stap, maar kan veel verschil maken. Een volgende stap kan zijn een BB cream, bijvoorbeeld de Miss Sporty Morning Baby BB cream. Zo heeft ze de basis en kan ze zelf verder oriënteren. Op internet is veel informatie te vinden. Op vrijdag 6 november plaatsen wij bijvoorbeeld een Miss Sporty tutorial op facebook.com/destadsdrogist. Van video’s kan je veel leren. Het is leuk om deze filmpjes na te doen en thuis te oefenen. Ook is het gezellig om samen te experimenteren met make-up! Ons model werd al helemaal enthousiast om haar moeder op te maken. Neem je dochter gerust mee naar De Stadsdrogist voor een make-up advies op maat. Extra leuk is het dat vanaf zaterdag 7 november Miss Sporty 1+1 gratis is bij ons.

 Als laatste tip: heb plezier! Het is hartstikke leuk om make-up spelenderwijs te ontdekken.  Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe je je mooie ogen kan accentueren. Wees niet bang om foutjes te maken, je kan het er altijd weer afhalen. Het is maar make-up.”

Zie je geen filmpje, bekijk hier de vlog op Youtube >