De Stadsdrogist

Natuurlijke huidverzorging en allergie!

de-stadsdrogist-blog-hauschka

Wanneer je allergische reacties krijgt na het gebruiken van een crème of het dragen van make-up dan is dat heel vervelend. Ook de zon kan nu extra irritatie geven. Twee merken waar wij bij De Stadsdrogist goede ervaringen mee hebben zijn Dr. Hauschka en Weleda. Natuurlijke huidverzorging kan sterk de kans op huidirritaties beperken. Dr. Hauscka heeft ook een make-up lijn, vandaar dat we deze hieronder toelichten.

Dr. Hauschka past goed bij een bewuste en gezonde levensstijl, want er worden geen synthetische geurstoffen gebruikt en is niet getest op dieren. Volgens de visie van Dr. Hauschka is alles met elkaar verbonden; je gezicht met je lichaam, je lichaam met je gemoedstoestand en je stemming met je uitstraling. De gezichtsverzorging gaat dieper dan alleen je huid.

“Ieder mens heeft behoefte aan zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid”
Elisabeth Sigmund, oprichtster van Dr. Hauschka Cosmetica

Marjan van De Stadsdrogist Hattem over Dr. Hauschka: „Dit is een merk dat je huid het vermogen geeft om zichzelf te herstellen. De producten bestaan uit extracten van duurzaam geteelde heilzame planten. Ze zijn daarom geschikt voor mensen met een allergie of wanneer je ineens irritatie krijgt op je eigen verzorgingsproduct (met ingrediënten die de huid teveel kunnen stimuleren en de huid ‘lui’ maken).

De dagverzorging begint met een speciale reiniging. Daarna gebruik je een dagcrème, afgestemd op de huidbehoefte. Op de verzorgde huid breng je de gewenste make-up aan. Deze is net als de huidverzorging samengesteld met verzorgende ingrediënten, zoals ogentroost en toverhazelaar. Wondklaver heeft een kalmerende en harmoniserende werking en wordt in bijna alle make-up verwerkt. Voor het slapen gaan verwijder je grondig de make-up met reinigingsmelk (en gebruik je de reinigingscrème voor de intensieve reiniging). Bijzonder is dat je voor de nacht geen crème gebruikt maar een versterkende gezichtslotion of een nachtserum dit in tegenstelling met veel andere merken. Terwijl jij tot rust komt, begint er voor je huid een belangrijke fase van vernieuwing en regeneratie.”

Bij De Stadsdrogist geven wij je graag advies over welke verzorging het beste bij jouw huid past. Tot ziens in onze winkel